Бил Кобс, виден чернокож американски актьор с роли в повече от

...
Бил Кобс, виден чернокож американски актьор с роли в повече от
Коментари Харесай

Актьорът от „Бодигард“ и „Нощ в музея“ Бил Кобс почина на 90 години

Бил Кобс, изтъкнат негър американски артист с функции допълнително от 150 кино лентата и телевизионни излъчвания, умря във вторник на 90-годишна възраст, оповестиха Ройтерс и АП, базирайки се на фамилията му.

„ Любим сътрудник, огромен брат, чичо, заместващ родител, кръстник и другар, Бил наскоро и щастливо отпразнува 90-ия си рожден ден, заобиколен от скъпи близки “, написа брат му Томас Кобс във Facebook, като добави, че артистът е умрял „ умерено “ в дома си в Калифорния.

С кариера, започваща от 70-те години на предишния век, Кобс има функции във филми като „ Бодигард “ (1992 г.) с Уитни Хюстън и Кевин Костнър и „ Нощ в музея “ (2006 г.) с Бен Стилър. Има и дребна роля в хитовия сериал на HBO „ Семейство Сопрано “. През 2020 г. Кобс печели премия „ Еми “ за присъединяване си в канадското детско предаване „ Дино Дана “.

Кобс, който е роден в Кливланд, Охайо, служи във Военновъздушните сили на Съединени американски щати в продължение на осем години, преди в последна сметка да стартира актьорската си кариера на 36 години.

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР